Zanimivi časi

Redna cena: 18.00€
Akcijska cena:
10.00€
Zanimivi časi
Moje doživetje 20. stoletja
Prevod:
Rapa Šuklje
2004

Zanimivi časi kakor da so sestavljeni iz več malih knjig o deželah, mestih in ljudeh: Velika Britanija, Francija, Španija in Italija od 30. do 90. let, ZDA in Latinska Amerika ter Sovjetska zveza – bogati zgodovinski prikazi svetovnega dogajanja, povezanega z življenjem v teh državah, srečanja z vidnimi intelektualci, politiki, znanstveniki, umetniki, njegovi pogledi na družbeno in kulturno življenje, od refleksije hladne vojne, študentskih gibanj '68, propada socialističnih sistemov, posledic unilateralne vloge ZDA in 11. septembra 2001 pa do vznika protiglobalističnih protestov.

Knjiga ne prinaša le Hobsbawmove osebne zgodbe, je tudi zgodba pomembnega dela medvojne in povojne intelektualne generacije in izpoved njegove vse življenje trajajoče vere v »ideal oktobrske revolucije… v to, da se svet ne bo spremenil na bolje sam od sebe«.

Zanimivi časi so odlično dopolnilo Hobsbawmovih del o zgodovini 20. stoletja - Čas kapitala, Čas revolucije, Čas imperija in Čas skrajnosti - in bodo dobrodošli vsem, ki jih zanima novejša zgodovina ter obenem uživajo bolj v branju pripovednih žanrov kot podatkovnih zgodovinskih del.

Izvirni naslov: Interesting Times
Zbirka: / 6
470 strani, trda vezava
Področja:
ISBN: 961-6294-61-X